Heerlijke winterthee

De wintermaanden staan weer voor de deur en we kruipen naar binnen. Gezelligheid en lekker eten hoort daarbij. Niet altijd even prettig voor ons lichaam. Het drinken van deze kruidenthee ondersteunt jouw spijsvertering en zorgt voor een natuurlijke reiniging.

Deze komijn-koriander-venkel-thee herstelt de vochtbalans in je lichaam en helpt bij een blaasontsteking. Daarnaast is het ook gewoon erg lekker. Je kan het het hele jaar door drinken, maar in de winter is het heerlijk verwarmend.

Het is heel erg makkelijk te maken:

  • Neem gelijke delen komijn- , koriander-, en venkelzaadjes.
  • Stamp ze kort even fijn met een vijzel.
  • Doe ze in een thee-ei en daarna in gekookt water.

Je kan een kop zetten (1 theelepel van alle kruiden) of meteen een hele pot.

Edith van Overveld is Ayurvedisch massagetherapeut en heeft haar praktijk Ayurtouch in Bergen (NH)