Abhyanga

Abhyanga is een veel toegepaste massage in de Ayurveda. Naast de reinigende, herstellende en immuunversterkende werking geeft een Abhyanga massage een hele diepe ontspanning. Het hele lichaam, ook het hoofd en de hoofdhuid, wordt 60 minuten lang gemasseerd met warme kruidenolie die diep de weefsels binnendringen. De strijkende massagebewegingen stimuleren de bloedsomloop en de lymphestroom. De weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. De massage heeft een pijnstillend effect en is ook goed voor de huid. Daarbij werkt de massage voor specifieke klachten als stress, onrust, vermoeidheid of neerslachtigheid, gewrichtspijnen, spierspanning, ontstekingen of huidklachten. Ook zijn er oliën die de Dosha’s weer in balans brengen. De olie wordt gekozen op basis van de klachten en de behoeften van jouw lichaam.

Praktische informatie
Kom je voor een Abhyanga massage, dan wordt je lichaam en je haar behandeld met olie. De olie kan afgeven, het is daarom raadzaam om makkelijk wasbare kleding aan te trekken voor de massage afspraak. Voor je haar kan je eventueel een handdoek meenemen. Hoewel het beter is de olie na de massage enkele uren in te laten trekken, kan je indien gewenst een douche nemen na de behandeling. Dit kost €5,- extra.

De effectieve massage duurt 70 minuten, de totale behandeling inclusief intake duurt ca. 100 minuten.

Zorg dat je de massage neemt op een dag dat je na afloop wat rust kan nemen. Drink de dag na de massage voldoende water om de afvalstoffen af te voeren.

Contra-indicaties
In de eerste 3 maanden van de zwangerschap, direct na het eten, bij koorts en griep, bij hartproblemen, hernia en voor kankerpatiënten wordt deze vorm van massage afgeraden.

 

Tips over Ayurveda, massage en gezondheid ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Ayurtouch: