Shirodhara

Shirodhara is een behandeling waarbij een onafgebroken stroom met warme olie over het voorhoofd wordt gegoten. Het lichaam wordt daarbij af en toe met warme olie gemasseerd. Shirodhara heeft een hele diepe rustgevende werking en is daarom effectief tegen stressproblemen, burn-out, slapeloosheid, vermoeidheid, hoge bloeddruk en hoofdpijnklachten. Het zuivert de gedachten en helpt om mentaal los te laten.

Bij een Shirodhara lig je (ongekleed) op de massagetafel, bedekt met een handdoek. Voor aanvang van de oliestroom wordt het lichaam met kruidenolie ingemasseerd. Ook tijdens de behandeling wordt er regelmatig gemasseerd. Na de behandeling word je een aantal minuten met rust gelaten en blijft het effect van de warme olie nawerken. Na afloop kan je onder de warme douche of in de Swedana stoomcabine (beide niet inbegrepen).

Zorg dat je de massage neemt op een dag dat je na afloop wat rust kan nemen. Drink de dag na de massage voldoende water om de afvalstoffen af te voeren.

De complete behandeling duurt ca. 60 minuten, de olie stroomt ca. 30 minuten. Het is mogelijk de olie te bewaren, zodat je de behandeling de volgende keer tegen een gereduceerd tarief kan nemen.

Een Shirodhara kan ook ondergaan worden na een complete lichaamsmassage (Abhyanga).

Tips over Ayurveda, massage en gezondheid ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Ayurtouch: